Geamul sablat este impartit in mai multe categorii, in functie de obtinere a efectului de sablare:
geam sablat mecanic – geam ce se realizeaza prin bombardarea suprafatei geamului cu granule fine de oxid de aluminiu sau un nisip special cu un anumit grad de quart. Geamul sablat mecanic, datorita suprafetei rugoase are deazvantajul urmelor ce raman pe suprafata la atingere sau chiar la stergere, folosindu-se in mod uzual la geamurile termoizolante.
geam sablat emailat / serigrafiat cu etch imitation ( imitatie de sablare ) – ce se obtine prin aplicarea unui cernele ceramice, avand ca avantaje: controlul gradului de alb / al transparentei si curatarea facila a amprentelor si a altor urme. Prin serigrafie se poate aplica diferite forme si elemente de design.
geam matelux – geam ce este sablat chimic si permite stergerea facila a amprentelor si a altor urme.
geam sablat cu folie autocolanta – ce se obtine prin aplicarea unei folii transparente mate sau speciale. Prin taierea foliei la cutter plotter, se poate obtine geam sablat cu diferite forme si elemente de design la un cost mult mai redus decat prin procesul de serigrafie deoarce se elimina cheltuielile necesare pregatirii fabricatiei pentru sitele serigrafice.